HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Voorlopig heb ik enkel maar in de Ardennen de overstap naar trailrunners gemaakt. De paden zijn hier eenvoudig genoeg en het is inderdaad een stuk comfortabeler lopen, vooral bij langere afstanden en bij warmer weer voel je het verschil.
In de bergen stap ik wel nog met B of B/C-schoenen rond. Hanwags passen mij nog altijd het best en over het algemeen ben ik nog altijd relatief tevreden over dit zwaardere leren schoeisel. Materiaal blijft nog altijd een middel.
Ik volg ook al een tijdje de ervaringen van Joery en co met hun trailrunners. Voorlopig houd ik de boot nog af omdat mijn enkels niet stabiel genoeg zijn, ik sla makkelijk mijn enkel om (zelfs met D-schoenen!). Weliswaar heb ik nog nooit een verzwikte enkel gehad. In de winter kom ik wel soms in de problemen op het eind van de dag omdat ik mijn sneeuwschoenen dan te schuin zet (laterale banden van mijn voeten zijn duidelijk te zwak). Ik wil dus eerst aan de stevigheid van mijn enkelgewricht werken. Pas als ik daar voldoende resultaat boek, ga ik de overstap proberen te maken. Op http://www.sportzorg.nl/bibliotheek/abc/oefeningen-enkel.html vind je trouwens goeie instructiefilmpjes!