HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

Saskia
Deelnemer
Aantal berichten: 129

Hoi Luuk,

Ik loop op trailrunners. Heb daartoe besloten doordat ik vorig jaar mijn knie verdraaide toen ik aan rennen was op bergschoenen. Wijze les, bergschoenen zijn om serieus mee te lopen en niet om mee te spelen, maar dat kan ik toch niet laten onderweg dus trailrunners aangeschaft. Ik loop er soepeler en sneller mee, kan veel beter corrigeren vanuit mijn enkels dus als ik uit balans raak val ik minder snel. Met bergschoenen wil ik na een dag lopen ( of al eerder) maar een ding “die schoenen uit, zere voeten”. Met trailrunners heb ik dat niet. Ik daal wel wat voorzichtiger af op trailrunners dan op bergschoenen, je moet beter kijken waar je je voeten neerzet en wat subtieler je gewicht verdelen als op bergschoenen. Ik daal dus iets minder onstuimig af ( niet rennen en springen), maar met wat meer ervaring op deze schoenen denk ik dat dat wel beter wordt.

Antwoord op je vragen:
1. Salomon 3D pro ultra GTX ( GTX niet voor droge voeten, dat werkt toch niet bij trailrunners, maar het houd mijn voeten wel warmer).
2. Heb ze altijd aan, maar ik doe geen winteravonturen, dus of ze daar geschikt voor zijn weet ik niet. Omdat ik nog geen alpiene ervaring heb vermijdt ik nog de technische ( zogenaamde zwarte of T4) routes maar verder heb ik ze overal aan. Je kan er aardig mee klauteren. Alleen op natte rots moet je wat voorzichtiger zijn.
3. De duurzaamheid is niet te vergelijken met bergschoenen, meer met hardloopschoenen. Ze slijten redelijk snel, maar hier en daar een gaatje is niet erg, want ze zijn toch niet waterdicht. Ik schaf nieuwe goedkoop aan via internet, net een paar voor 35 Euro via marktplaats gekocht. Kan ik weer een paar maanden mee op pad.