HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

Koen
Deelnemer
Aantal berichten: 120

Apart dat de GTX schoenen zo worden afgeraden. Ik heb er juist wel goede ervaring mee. In Scandinavië heb ik er enkele tochtjes op gemaakt en geen last gehad van blijvend natte schoenen. Wat mij betreft zijn ze minstens even geschikt voor koelere gebieden omdat een GTX trailrunner:
1. Je voeten warm houdt door tegengaan van windchill.
2. Je voeten warm houdt door meer isolatie.
3. Je voeten langer droog blijven doordat het water niet bij elk klein plasje al direct in de schoen stroomt.
Het argument dat er soms wat water in de schoen blijft staan als je door een beek stapt klopt wel, maar zie ik niet als een probleem. Simpelweg even het water eruit laten lopen. Door de warmte van de voet en de loopbeweging droogt het vanzelf. Als ik bedenkt hoe vaak je door een lage plas of beek stapt denk ik dat in veel gevallen je vaker(en wellicht ook langer!) met natte sokken loopt door een non-GTX schoen dan zonder.

Tot zover mijn ‘verdediging’ jegens GTX. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze maar ook een die van je toekomstige tochten afhangt(klimaat). Daarnaast moet je ook weer niet teveel van GTX verwachten. Ook bij nieuwe schoenen zal het bij nat gras snel doorslaan.

En ga qua merk alsjeblieft niet af op de tips van andere mensen: kies gewoon degene die het best zitten. Ook al kan je hoog aangeschreven Salomon’s hebben, als je er bleinen door krijgt schiet je niet veel op!