HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Kasper,
in mijn bijdrage ging ik uit van een ‘niet gtx schoen’ en ik sluit me aan mij de analyse van Joery.
Vreemd is dat er een overaanbod van GTX lage schoenen is terwijl het aanbod op de markt zonder ademende lagen een stuk schraler is. Terwijl het merendeel van de mensen in de drie seizoenen de buiten opzoekt
Een marketingstrategie waar mensen bang wordt gemaakt voor natte voeten en waar een ander deel van de ‘waarheid’ niet wordt vermeld.
Inov8 heeft op zijn site per land een overzicht van de verkooppunten.
Als we ons niet vastpinnen op schoenen van inov8 dan biedt voor sommige Zalando misschien een oplossing door verschillende maten te bestellen en de niet passende terug te sturen. Ik weet niet of er nog andere internet verkooppunten bestaan die deze optie aanbieden. Schoenen van bv Merrel kunnen tegen een lage prijs worden teruggestuurd.
(In principe is een dergelijke handelswijze wat tegen mijn natuur omdat er voor mij al teveel goederenvervoer op de weg is. Het houdt de mensen aan het werk maar ecologische is het niet)
Zelf heb ik de gok gewaagd door te kopen zonder te passen en mij te baseren op de tabellen die je links en rechts vindt.
http://www.inov-8.com/New/Global/Size-Chart.html?L=26
http://www.runningwarehouse.com/LearningCenter/ShoeSizing.html
Bij stugge klassieke bergschoenen zit je volgens mij sneller fout dan bij de soepele trailrunners die wat vergeeflijker zijn.