HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Dzjow, aangezien jij zowel ervaring heb met de Salomons als de Inov 8 Rocklites, welke hebben jou voorkeur?

De roclite 315 is lichter, droogt sneller en heeft een aggressievere zool die naar mijn aanvoelen ook betere grip heeft op natte rotsen dan de Salomon XA Pro 3D. Eigenlijk zijn de Roclite 315 en de Roclite 295 vandaag de enige goeie trailrunners voor trektochten die overblijven in de productielijn van Inov8 sinds ze vorig jaar heel wat modellen uit productie hebben genomen zoals de Flyroc 310 en Terroc 330. Wil je dus Inov8 proberen hoef je enkel nog maar naar de Roclite 315 te vragen of 295 (maar die is wat minder duurzaam).

In België zou Runners Service (in Gent, Zwijndrecht en Duffel) de Roclite 315 normaal moeten hebben en misschien nog hier en daar een andere winkel. Als je op voorhand even belt weet je zeker of je niet voor niets naar de winkel op weg gaat. Of als je enkel je maat wil controleren kan je ook de Roclite 295 of de Roclite 312 GTX passen (zelfde fit).