HOME FORUM Wandelgebieden eerste trekking met mijn zoon (15 jaar) Reageer op: eerste trekking met mijn zoon (15 jaar)

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1024

Ik kan alleen maar een opsomming geven van de eerste tochten die ik met mijn dochter heb gelopen toen ze ongeveer ook die leeftijd had. (en wat haar heeft aangesproken)
Niet echt het hooggebergte maar in de Cevennen heb ik een tocht uit kunnen stippelen waar we iedere dag konden zwemmen. Kamperen afgewisseld met een overnachting in een gite. Details evt later bij interesse.
Een doorsteek over het plateau van de vercors waarbij er de keuze was om te bivakkeren of in een onbemande hut te slapen. Erg nieuwsgierig als ze is heeft ze zich de ogen uitgekeken hoe het er aan toe gaat als zo’n cabane stilaan begint vol te lopen met andere buitenlui.
Een vijfdaags rondje vanaf lescun (pyreneeen) had ook weer het voordeel dat we, met een bivak in de buurt van de hut ‘savonds iets konden gaan drinken in de hut. Een enkele keer hebben we mee aangeschoven bij het avondeten. Als je vanaf daar een tocht in lijn zou uitzetten kom je tegen het einde ook aan je trekken als je het hooggebergte binnentrekt terwijl de aanloop vriendelijk is. Lopen tot Cauteret moet dan mogelijk zijn.
Ik zou geen hutten vast leggen maar als de zoon weet dat er hutten zijn om uit te wijken als jullie met slechter weer te maken krijgen verzacht dat ook al wat het leed onderweg en mochten de hutten toch vol zijn dan zitten jullie in het zelfde schuitje. Dat verzacht waarschijnlijk op dat moment ook zijn ‘leed’. Trakteer hem de volgende dag op een extraatje. Benieuwd hoe het af gaat lopen. Helaas zijn kinderen niet te sturen naar de verwachtingen van de ouders. Ik heb drie dochters allemaal boven de twintig. Er zat er uiteindelijk slechts eentje tussen die iets van mijn passie heeft meegenomen. De anderen hebben soms dik tegen hun goesting wel eens een dagtocht mee ‘moeten’ lopen. Zoveel jaar later kunnen ze zich hun eigen ‘ellende’ nog goed voorstellen maar de tijd heeft het geheeld zodat als we erover praten met elkaar, uiteindelijk het een gezamenlijk moment is geworden.