HOME FORUM Materiaal en techniek Donsjas Reageer op: Donsjas

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Dzjow,

Duidelijke antwoorden, ik begrijp het helemaal. Overigens zijn de jassen erg lichtgewicht van PHD! Als ik de cijfers mag geloven is het gewicht van de tijk verwaarloosbaar en bestaat het gewicht nagenoeg 100% uit dons.

Even bij HEMA gekeken, was niet vergelijkbaar met de Berghaus / Patagonia jassen die ik gezien heb, maar voor 40 euro veel waar voor je geld. Naar verwachting was er niets bekend over de oorsprong van de dons. (en daarmee vallen ze voor mij af)

Heb verder een Berghaus Scafell en Patagonia hi-loft Down Sweater Hoody geprobeerd, vraag mij af of deze jassen toereikend zijn voor een bivak waarbij het kwik vroeg in de avond al -tot 5 of -10 is gedaald. Ook valt het mij op dat bepaalde specificaties niet (hoeveelheid donsvulling) of wazig (fabrikanten die specificeren dat de CUIN waarde van het gebruikte dons ergens tussen 600 en 800 ligt) benoemd worden.

Iemand die weet of de zogenaamde “hydrodown” enigszins werkt als geadverteerd? Klinkt mij te mooi om waar te zijn…

Overigens hebben beide jassen geen Pertex tijk, zit er veel verschil tussen een naamloze polyester tijk en de pertex varianten? Is dit in de winkel te beoordelen? (ik probeer nu met de mond op de stof erdoor heen te blazen om de winddichtheid te bepalen)