HOME FORUM Materiaal en techniek Donsjas Reageer op: Donsjas

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

@ Sven

Ik ga even kijken bij de HEMA, zag ook bij V&D voor 50 euro donsjassen voorbij komen. Altijd aardig om hiermee te ontdekken hoe je zo’n jas gebruikt en wat je zoekt bij een latere aanschaf van een ‘echte’ outdoor donsjas.

Ik deel je mening wat betreft het leed voor de geplukte dieren, ik koop bij voorkeur een jas die van ‘diervriendelijk’ geplukte dons gemaakt is. Ik zal even laten weten voor andere geintresseerden of dit het geval is bij deze jas. (al verwacht ik van niet)

@ Dzjow

Zoals altijd een gedetailleerde reactie, mijn dank voor deze schat aan informatie.

Is Shield of Endurance niet wat dubbelop? Ik kan mij voorstellen dat je natte omstandigheden of bij veel wind een wind/waterjack draagt over je donsjas…? Op deze manier kan je lagen naar behoefte aanbrengen en verwijderen om transpiratie optimaal te laten ontsnappen. Of zie ik dit verkeerd?

Ik heb het bij activiteit snel warm (daarna integendeel) en transpireer veel en zodoende draag ik bij voorkeur een isolerende laag die goed ademt / doorwaait, zodoende lijkt het (evt aanvullend) dragen van een regenjas mij een passende oplossing om goed te kunnen aanpassen. Zoals jij al stelt verwacht ik de jas inderdaad veelal in en om de bivak te gaan dragen. Maar ik had gehoopt mijn fleece thuis te kunnen laten en bij koudere omstandigheden de jas ook te kunnen dragen tijdens activiteit.

Speelt transpiratie verder nog een grote rol in de keuze van een isolatiejas? Of dit volledig voorkomen met VBL? (klinkt op zich logisch)

Verder vraag ik mij af bij wat voor temperaturen anderen hun isolatiejas meenemen en over hoeveel vulling we het dan hebben.

Is een kap overigens niet wat dubbelop met een muts en een col? (ook dit lijkt mij flexibeler dan altijd een kap hebben hangen, of mis ik iets?)

Bedankt tot zover.