HOME FORUM Materiaal en techniek Dons slaapzak & rugzak Reageer op: Dons slaapzak & rugzak

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1024

Jonas,
bijkomende vraag:
Heb je al een slaapzak voor niet winterse toestanden of moet één slaapzak inzetbaar zijn voor de vier seizoenen?
Of zoek je een winterslaapzak?
Ik vond dat in de beginjaren van het kamperen een moeilijke zaak. Beginnend met een hobby is het altijd een evenwicht zoeken. Niemand begint, tenzij heel kapitaalkrachtig met de aankoop van twee slaapzakken.
Een tent en een rugzak kan, als je niet te ver van huis gaat, meestal wel volstaan.
Een gewone cumulus zal voor jouw lengte te kort zijn. Toen ik nav jouw vraag die slaapzak van TNF op ging zoeken had ik dezelfde bedenking als boelo (dag boelo;-))
Erg moeilijk om een inschatting te maken waar je de volgende jaren naar toe wil gaan.
Zelf ben ik niet iemand die de winter als ‘voorkeursseizoen’ zie. Ik weet niet hoe dat voor jou zit.
Als je, beetje voortbordurend op de keuze van Boelo, een lowland wil overwegen is het misschien een idee om in de K2 een lowland glacier XTR te huren voor februari om je een idee te vormen van zijn kwaliteit.
Hopelijk wordt het dan koud genoeg.
Een rugzak, tja, met jouw (rug?)lengte zal je moeten gaan passen of die stabilisatieriempjes hoog genoeg boven de schouders eindigen anders zal hij nooit goed gaan dragen.
Bij een rugzak moet je ook weer een inschatting maken hoe je tochten van de komende jaren er ongeveer uit gaan zien kwestie gewicht wat je mee wil nemen.
Ik draag het gewicht liever op de heupen en ik gruwel van het idee dat er veel gewicht op de schouders komt. Hij zal dus een of ander frame moeten hebben.
Ik vind het niet vreemd dat heel wat vragen over ‘een goede rugzak, slaapzak, tent’ gaan. Die samen met de schoenen de ‘essentie’ uitmaken van een gemiddelde tocht