HOME FORUM Materiaal en techniek Blauwe teennagel door te kleine schoenen Reageer op: Blauwe teennagel door te kleine schoenen

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Vooral in de winter hebben wij al ervaring met blauwe nagels, opgedaan door steile afdalingen in sneeuwschoenen. Het kan inderdaad aan te kleine wandelschoenen liggen, maar let er ook op dat je je voet voldoende insnoert zodat je niet naar voren schuift. Opgelet, te veel insnoeren is ook niet goed, dus het is wat een evenwicht zoeken.
Zolang die blauwe nagel niet erg veel pijn doet, zou ik daar nooit voor thuisblijven. Als het begint te veretteren onder de nagel, zijn de afdalingen wel erg pijnlijk en moet je beginnen met een ontsmette naald onder je nagel pietsen om het vocht eruit te krijgen. Hou het dus wat in de gaten.

Blauwe nagels groeien na verloop van tijd eruit als een nieuwe nagel komt. Mijn ervaring is dat het al snel een half jaar kan duren voor je terug een volwaardige nagel hebt.

En schoenen kiezen, is en blijft ontzettend moeilijk, ook als je in gespecialiseerde winkels langsgaat. Uiteindelijk moet je in de praktijk toch merken of de schoenen werkelijk goed zitten. Zelfs trailrunners moet je passen. Je loopt wel vaak met een maatje meer rond dan met reguliere schoenen, ook al omdat wandelsokken gemiddeld wat dikker zijn en je je tenen vrij ruim moet kunnen bewegen (zonder de voorkant te raken).