HOME FORUM Materiaal en techniek Blauwe teennagel door te kleine schoenen Reageer op: Blauwe teennagel door te kleine schoenen

ellen2601
Deelnemer
Aantal berichten: 2

Dank je! Mijn eerste schoenen waren Asics, gekocht in Tokyo en ik heb daar bijna 10 jaar mee gedaan zonder veel problemen. Op het einde waren ze niet meer waterdicht en heb ik dus in Canada nieuwe gekocht, met het gekende gevolg. Ik vind schoenen kiezen een lastige zaak, want hoe kan je nu na enkele minuten rondlopen in een winkel weten of je er gaat last mee hebben na 3-4 uur of langer lopen op oneffen ondergrond? Met mijn Asics heb ik geluk gehad, welja hier en daar wel eens een blaar, maar niks noemenswaardig (behalve die keer in Costa Rica in de jungle, maar dat had er waarschijnlijk mee te zien dat ze helemaal natgeregend waren en ik er toen nog 19 km over zand mee moest gaan … ;-)). Deze schoenen hier, achteraf bekeken waren het problemen vanaf dag 1, maar waar ik natuurlijk in het begin dacht dat ik ze nog moest inlopen enz enz …

Ik heb geen extreem brede voet, maar ik merk wel als er verschillende leestbreedtes bestaan ook in normale schoenen, dat de bredere meestal comfortabeler zit. En qua wreef: er zijn vrij veel modellen gewone (dames)schoenen (instappers) waar ik niet in geraak omdat ze bovenaan knellen, dus ik denk dat ik wel een redelijk hoge wreef zal hebben.

Ik wil gewoon de fout niet meer maken van ergens te gaan waar ze zouden moeten gespecialiseerd zijn, maar achteraf bekeken … In Vancouver was het een Mountain Co-op (of zoiets) filiaal, vergelijkbaar met de AS Adventure hier maar natuurlijk 10x zo groot. Vriend zegt waarom zou je niet bij AS Adventure gaan: ik weet het niet maar ik betrouw die verkopers daar toch niet echt. Ik kan verkeerd zijn maar ik heb meer vertrouwen in een privézaak waar de verkoper ook de uitbater is en zijn producten kent. Ik heb bv onlangs een fiets gekocht: ook in een privézaak en niet in Decathlon … en (hout vasthouden) die doet het prima, zonder al te veel zadelpijn of andere vervelende zaken.

Ik zou natuurlijk hier op La Palma ook wel een winkel kunnen vinden (ze verhuren hier zelfs schoenen!), maar ik weet het niet goed of dat de goede oplossing is: het risico bestaat dat ik dan weer een overhaaste beslissing neem om de resterende dagen toch maar te kunnen gaan wandelen. + misschien is het toch beter met die nagel om voorlopig geen wandelingen te doen (want het ziet er lief uit hoor: zo goed als volledig blauw en het gevoel is niet meer erg pijnlijk maar toch ook niet helemaal normaal.). Ik zou wel graag willen, maar mijn verstand zegt iets anders. Kwestie van goedkopere schoenen: ik weet het niet, ik ben vaak niet erg tredvast en heb geen sterke enkels/knieën dus ik sta daar een beetje huiverachtig tegenover, toch. (Met trailrunners heb ik geen ervaring: zijn die aan te raden igv zwakke enkels?)

In elk geval bedankt voor de hulp!
Ellen