HOME FORUM Materiaal en techniek Bivakzak Reageer op: Bivakzak

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Sorry, ik was deze topic volledig uit het oog verloren. Wij gebruiken een superlight bivy van MLD met all net hoody: http://www.mountainlaureldesigns.com/shop/product_info.php?cPath=22&products_id=30. De laatste optie is zeker aan te raden voor mocht je last hebben van muggen of consoorten, met een haakje kan je het net ophangen aan de binnenkant van de tarp, is zeker voldoende en biedt nog voldoende zuurstof. Ook dit kan een optie zijn: http://oookworks.com/2OookStar.html als je bijvoorbeeld een trailstar hebt. Dat biedt nog wat meer ruimte maar verhoogt het gewicht.

Voor ons is zo’n lichte bivakzak (200 gram) voldoende onder de tarp. De bodem is voldoende waterdicht, enfin ik heb het deze zomer toch goed kunnen testen (tarp niet zo goed geplaatst en een lichte overstroming gehad). Een extra folie doen we zeker niet mee. Zelfs in de bergen heb je vaak gras om je tarp op te zetten.
Rits zit aan de zijkant en heeft inderdaad de neiging om wat onder het matje te kruipen maar bon, veel praktische problemen geeft dat niet.