HOME FORUM Materiaal en techniek Advies slaapzak Reageer op: Advies slaapzak

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Ik zou eerst de bestaande adviezen overlopen. Eerst een fysieke inspanning doen voor je gaat slapen zodat je goed opgewarmd bent, goed het gegeten of nog eens bij eet in de nacht. Muts, handschoenen, de isolatie op de romp verhogen zodat het lichaam meer warmte naar de extremiteiten moet pompen voor de afkoeling (al geeft dat natuurlijk meer zweet en dat is dan weer iets dat je moet vermijden)
Eventueel een fles met heet water meenemen of een dampscherm voor de benen door de voeten in een vuilniszak te steken die je langs de bovenkant afsluit met een elastiek (je kan dan wel niet veel extra broeken dragen omdat die dan klam worden).
Waarschijnlijk vergeet ik nog een en ander
Ik lees dat er tocht was. Wat afhankelijk van de winddichtheid van de buitentijk verlies je ook warmte als je zonder bivak zak slaapt.
Mezelf kennende heb ik ook geregeld last van een koud onderstel. 500 gr dons zou voor mezelf te weinig zijn in de omstandigheden die je beschrijft.
In de tussentijd dat jij je bericht hebt geplaatst een link naar een artikel doorgestuurd dat je zeker zal interesseren.