HOME FORUM Materiaal en techniek Advies slaapzak Reageer op: Advies slaapzak

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Bedankt voor jullie reacties!

Winterzak open slaan werkt helaas niet, ik heb een model met een knap korte rits. Testen hoe het met zo’n quilt is zit er dus ook even niet in, maar spreekt me vanwege de gewichtsbesparing wel aan. Maar voor nu ga ik ‘ouderwets’ voor een slaapzak.

Met de formules van Willem kon ik beter vergelijken, mits je in de gaten houdt dat bij een grotere slaapzak een grotere hoeveelheid dons niet per definitie een warmere slaapzak betekend. Maar gaf al wel een beter vergelijkingsbeeld dan de door de fabrikant opgegeven temperaturen. Heeft iemand deze informatie ook voor bepaalde synthetische vezels?

De Nederlandse collectieve aanschaf loopt volgens mij nog, maar ik ben ongeduldig (wil er deze week al in liggen) en heb een leuke actie van Mountain Equipment gevonden. Ik heb begrepen dat dit kwalitatief goede slaapzakken zijn voor een prima prijs en in verband met de introductie van nieuwe modellen gaan de oude voor leuke prijzen er uit.

Heb een licht waterafstotende uitgezocht met 500 gram dons 675 CUIN, mag later deze week bij de dealer proberen of ik er comfy in pas. Mocht het niet dons genoeg zijn of de vochtophoping uit de hand lopen dan kan je bij Mountain Equipment binnen 30 dagen je slaapzak upgraden naar een duurder model tegen bijbetaling van de meerprijs. Al met al een zekere keuze denk ik.