HOME FORUM Materiaal en techniek Advies slaapzak Reageer op: Advies slaapzak

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Het koude billen probleem komt ook wel eens bij mannen voor weet ik uit eigen ervaring en verhalen van anderen… 🙂 Maar helaas heb ik geen mooie donsjas… En de uitneembare fleece van mijn jas heb ik al aan in m’n slaapzak.

Maar vannacht heb ik geslapen bij -5 in de Glacier 500. Had de interne kachel niet bijzonder opgestookt met voer, maar wel had ik merinowollen sokken en merinowollen thermobroek aan (naast gebruikelijke tshirt, fleecevest, muts, handschoenen en buff). Daarnaast had ik een silk liner in de slaapzak gestoken. Resultaat was een frisse nacht, af en toe wat verkrampt wakker worden en koude kant naar de Exped draaien, maar had al met al niet eens zo heel slecht geslapen.

Al met al is het prima zo, dit temperatuurbereik is overlap met mijn winterzak. Als ik weet dat het -5 wordt dan neem ik gewoon de winterzak mee. In de toekomst schaf ik hopelijk nog een keer een donzen winterzak aan en als die tot +5 kan ipv de huidige 0 graden dan heb ik een helemaal een prima overlap van temperaturen. 🙂

Hoewel de Mountain Equipment mijn eerste dons slaapzak is ben ik erg te spreken over de kwaliteit. Bijvoorbeeld de soepele rits die nooit vastloopt en de lichte materialen.

Iedereen bedankt voor het meedenken!