HOME FORUM Materiaal en techniek Advies lichtgewicht rugzak Reageer op: Advies lichtgewicht rugzak

Saskia
Deelnemer
Aantal berichten: 129

Ik ga de tip van Dzjow opvolgen en gewoon eens een lijst maken met opties. Uiteraard wil ik de rugzak passen, een rugzak die slecht past is echt geen optie. Ik ben zeker niet op zoek naar de allerlichtste rugzak, want de rugzak is wel de belangrijkste bescherming voor al mijn andere spullen die in de zak zitten. Ik weet wel ongeveer wat ik nodig heb aan vakjes enzo, mijn Osprey heeft een overload aan vakjes en inmiddels weet ik welke ik wel en niet gebruik.

Oh ja, die 8 kilo is natuurlijk incl. kampeer en kooktroep, maar wel voor 3 seizoen buiten muggengebied ( dus geen binnententje nodig).

Ik hou wel van eenvoud en ben gecharmeerd door deze zak: http://www.ula-equipment.com/product_p/epic.htm Veel te duur maar om zelf zoiets te maken lijkt mij niet heel moeilijk. Van mijn goed passende Osprey kan ik de heupband en schouderbanden losmaken. Van mijn daypack, de talon 22 kan ik het rugpant eruit ritsen en zo heb ik, zonder mijn andere zakken onbruikbaar te maken de belangrijkste materialen voor een rugzak. Als ik dit goed met elkaar weet te verbinden en ook nog een manier bedenk om een zak of drybag ( zelf maken met de zijvakken en bevestigingen die ik nodig heb) eraan te bevestigen dan heb ik dus een soort rugzak als de Epic Pack. Ik ben best wel handig op de naaimachine dus misschien een projectje voor de winter. Of is dit een beetje te makkelijk gedacht?

Voorals nog ga ik op onderzoek uit naar andere zakken en als ik de perfecte vind dan schaf ik die aan. Mocht dat niet lukken dan wie weet dit MYOG project….
Zelf maken betekend voor mij helaas nog niet dat het goedkoper is omdat alles niet in een keer lukt en je dus best veel stof en materiaal gebruikt.