HOME FORUM Wandelgebieden Actuele condities TMB Reageer op: Actuele condities TMB

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Hi Dzjow,

Helaas had mijn vriendin niet de kracht, tredzekerheid en conditie om de tocht te lopen. De vermoeiing werd haar al snel te veel om nog veilig door te gaan, dus helaas heb ik op de eerste dag al het besluit moeten nemen om de tocht af te breken.

Het doel achter deze tocht was om te meten hoe we het in augustus in Noorwegen gaan doen, dus in ieder geval is ze zich nu beter bewust van de benodigde vaardigheden en is ze hard aan het trainen. (en ik pas de tochtplanningen aan)

Desalniettemin erg jammer, ik voelde me zelf een fitte berggeit, maar des te groter werd het contrast. Gelukkig bleken mijn schoonouders in de buurt op een camping te staan en hebben we vanuit daar meerdere dagtochten gemaakt en een uitstekende vakantie gehad. 🙂

Tijdens deze dagtochten zijn we eenmaal kort in de positie gekomen waarop de gekochte pickels (in mijn ogen) wel een veilige aanvulling waren, tijdens het traverseren van een vrij stijle helling met daarop een aantal sneeuwvelden. Wij waren de enige met pickel, de meeste mensen (locals) liepen door zonder, anderen keerden terug, een laatste gleed uit (met wandelstokken) maar kwam er goed vanaf. Acht jij bij korte (50m) sneeuwvelden op een stijle helling een pickel niet noodzakelijk?

Ik ben voornemens (ooit) nog een keer terug te gaan om het opnieuw te proberen.

Hoe heb jij de tocht ervaren, hoe lang heb je er over gedaan en heb je misschien een album met wat toffe foto’s/filmpjes?