HOME FORUM Materiaal en techniek Aanschaf 1e en 2e laag bovenlichaam Reageer op: Aanschaf 1e en 2e laag bovenlichaam

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Synthetisch materiaal is gewoon het allegaam aan niet-natuurlijke materialen dat wordt gebruikt bij het maken van kledij. Een stof maak je winddicht door het vb. heel dicht te weven of een membraam aan te brengen. Opsplitsen van functies is beter dan ‘alles-in-één’, en zeker voor warmbloedige personen. Ik zou hoedanook voor een aparte windblokker gaan. In de bergen is zoiets erg nuttig omdat het beter ademt dan een hardshell. Jouw voorbeeld van icebreaker lijkt me een soort softshell. Zelf ben ik daar best tevreden over, zeker in koude klimaten, maar in jouw geval wordt het misschien snel te warm.

Hoe verwacht je je tijdens pauzes en ’s avonds op de bivakplaats warm te houden? Wat zijn daar je verwachting? Met één 2de laag zou ik me zeker niet kunnen warm houden maar jij misschien wel. Een (powerstretch) fleece of dikkere merinolaag moet dan voldoende zijn vb. http://www.woolpower.se/en/asp/produkter_2_7234.asp.

Enne, keuzes maken wat betreft die tweede laag is erg moeilijk. Elke (ervaren) hiker heeft zo zijn eigen visie en ervaringen.