HOME FORUM Materiaal en techniek Aanschaf 1e en 2e laag bovenlichaam Reageer op: Aanschaf 1e en 2e laag bovenlichaam

ward
Deelnemer
Aantal berichten: 19

Bedankt voor het antwoord beiden!


@debbie
, ik geloof dat ik zo goed als alle artikelen die op de site te vinden zijn gelezen heb 😉 daarnaast heb ik ook nog wat andere artikelen gelezen over het onderwerp. Maar het blijft lastig om de “juiste” keuze  te maken.

Na de ervaringen van noorwegen en het lezen van jou/jullie artikelen ben ik ook tot de conclusie gekomen dat het tijd was om van het katoen af te stappen. Vandaar mijn zoektocht naar het nieuwe materiaal.

Het antwoord is wat later als gedacht, maar aan de hand van jouw informatie een las minute beslissing genomen om voor die basis laag te gaan van icebreaker. Was nog in de aanbieding en in mijn maat, scheelde toch een aanzienlijke 30% op het totaalbedrag.

voor de 2e laag heb ik toch nog wat (misschien stomme)  vragen!

Ik vermoed dat mijn combinaties als volgt zullen zijn
Bij warm weer (+15 graden)…T-shirt/Technisch shirt (basislaag)
Bij veel wind: ……………………Basislaag + extra laag (hard shell of 2e laag met windblok)
Bij koude of regen:……………. Basislaag + hard shell

Het moet al gaan vriezen in combinatie met een aardig windje wil ik een 2e laag nodig hebben onder mijn hard shell.

Kortom is het dan handiger om zoals je zelf gebruikt een 2e laag aan te schaffen en daarbij nog een aparte windblock? of is het (in mijn geval) misschien verstandiger om deze 2 in 1 te combineren? (bijv. een “dikker” vest met windblok) zoals deze bijvoorbeeld:

http://eu.icebreaker.com/Teton-Long-Sleeve-Zip/100037001S,en,pd.html?start=38&cgid=mens&prefn1=productType&prefv1=Jackets%20%26%20Vests

dat brengt me meteen bij de post van Boelo!

Oei, dan heb ik dat verkeerd begrepen. Ik dacht juist dat de synthethische materialen (?die ook voor winddichtheid zorgen?) juist het afvoer van vocht bemoeilijkten ten op zichte van de merino wol? zoals de membramen bij hard shells ook het geval is?
Welk product van woolpower zou jij dan aanraden als 2e laag?

Je bedoeld daarmee te zeggen dat het product dat in europa gemaakt is kwalitatief hoger is? of dat het niet gemaakt is onder verkeerde omstandigheden voor werknemers?

ps: misschien komt het over alsof ik tegen het advies in wil gaan, maar dat is niet het geval, ik probeer gewoon even de opties te bekijken en vooral te begrijpen 😉
Maak bij producten in deze prijsklasse het liefste geen missers!