HOME FORUM Materiaal en techniek Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten? Reageer op: Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten?

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Dzjow, bedankt voor de link! Welke rijst gebruik jij dat hij smaakvol welt? En waarom gebruik je nooit pasta of puree? Qua kcal doen ze niet onder voor de granen. De granen zien er ook lekker uit!

Volkoren basmati rijst, maar naar verhouding eet ik nu niet zoveel rijstmaaltijden. Rijst breng je op smaak met bouillon. Met boekweit, gierst of spelt,… doe je dat net hetzelfde. Persoonlijk vind ik niets lekkerder dan één van die laatste drie zaken in een maaltijd.

Een gezonde evenwichtige voeding om langdurig over een langere tocht optimaal te blijven presteren zonder je fut te gaan voelen bereik je niet noodzakelijk door puur louter kcal op te drijven. Als het zo gemakkelijk was zouden we allemaal enkel maar olijfolie kunnen drinken en chocola eten. Er is meer nodig dan calorieën alleen. Wil pasta nu net zeer eenzijdige voeding zijn.

Trouwens, ik denk dat er deels mensen zijn die best graag wel wat lichaamsvet kwijt raken en niet het doel hebben om van een lange trektocht een atletische prestatie te maken. In dat geval, waarom zou je het aantal calorieën dan zo hoog mogelijk willen opvoeren? De meesten onder ons gaan niet maanden weg om een loeizware pulka over Antarctica te sleuren. Laat het je dus vooral smaken, dat is het belangrijkste. 😉