HOME FORUM Materiaal en techniek Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten? Reageer op: Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten?

Sven
Deelnemer
Aantal berichten: 322

Debbie, ik gebruik de puree van delhaize. Daar staat idd 63 kcal op / 100g, maar dat is volgens mij per 100g bereid product (een “portie”). Merken adverteren liefst zo laag mogelijk in kcal, want de meeste kopers zijn geen hikers maar weight watchers… Het puree-poeder zelf is, als ik mij niet vergis, 360 kcal / 100g. Als dat 63 kcal was had er zeker “light” of “wonderproduct voor vermagering” opgestaan 🙂
Je kan het trouwens nog wat optrekken door vollemelkpoeder (bv nestlé nido: 503 kcal) en boter of olie toe te voegen aan de puree.

De pasta, die doe ik in het water nadat de esbit is opgebrand. Zo kookt het gelukkig niet over. Lukt voorlopig alleen met extra fijne capellini of wokspirelli (beide van soubry).

Tomatenpuree bijdoen, dat is een idee! Dan zal het al veel beter smaken denk ik 🙂 Maar voor die tomatenpuree gebruik jij vast weer een droger?