HOME FORUM Materiaal en techniek Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten? Reageer op: Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten?

Klaas
Deelnemer
Aantal berichten: 9

Net terug van dovrefjell en heb daar nog eens kunnen genieten van mijn favoriete maaltijden !!

Patatskie:

Een knorr dubbel chicken soep klaarmaken op de klassieke wijze (eventueel met meer water als je meer honger hebt). Als dit klaar is de soep aandikken met purree uit zo’n zakje.  Grote voordeel is dat je iets makkelijk iets meer of minder kunt klaarmaken. Soms neem ik nog één verse groenten mee die mee de pot in gaat. Ik dacht zelfs gehoord te hebben dat de Albert Hein purree met kruiden zou hebben. Smaakt altijd, en superlicht.

Eventueel beetje bij te kruiden/zouten naar eigen goesting.

Kan ook gemaakt worden met andere soepjes

Couscouskie:

Een knorr 4 fromage maaltijd klaarmaken in extra veel water (1 l ipv 500 ml) en hierin nog een extra bouillonblokje laten oplossen. Als alles klaar is het te veel aan water laten opnemen door couscous, effe laten staan, en klaar is couscouskie. Ook hier kan je de hoeveelheid couscous bepalen en dus een beetje naar u honger eten klaarmaken. Kan je ook met de andere maaltijden van knorr doen. Bouillon is echt wel nodig, anders is er te weinig smaak in. En ook hier kan je verse groentjes verwerken indien mogelijk.

Onbijt

Als ontbijt neem ik meestal crunch museli 175-200g met melkpoeder mee die al mooi voorverpakt zijn.

 

Niemand goede ervaring met brood te bakken “in the field” ??

 

Klaas