HOME FORUM Materiaal en techniek Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten? Reageer op: Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten?

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Als aanvulling op Gerlinde, neem ik ook geen rijst meer mee omdat het langer moet koken. Tegenwoordig doen we altijd couscous en bulgur mee (liefst voorgekruid) en mixen we dat met gedroogde groenten en vlees/vis/kip. ‘k Moet toegeven dat er op ons vlees en kip ook nog beet zit omdat we nu alles gewoon laten garen in heet water. Vis is minder een probleem, en spaghetti bolognaise lukt ook omdat het al eens klaargemaakt is vooraf en daarna gewoon terug wordt gerehydrateerd.

Puree nemen we niet meer mee wegens veel te weinig kcal, kijk maar eens op de verpakking en vergelijk dit met andere soorten.

Ook ongekookte spaghetti nemen we niet mee tenzij we lokaal moeten herbevoorraden en dit het enige is dat ze te koop aanbieden… Als je die echt goed wil klaarmaken, moet je het water laten doorkoken en je kookpot kookt heel snel over. Je kan pasta natuurlijk ook gewoon laten garen, maar bon, we zijn dus geen grote liefhebbers. 🙂

’s Morgens eten we muesline met rozijnen en zelf gedroogde appels, die we oplossing in water met melkpoeder. En onderweg houden we het op suikerwafels, fruitrepen (van onze bioshop in de buurt) en ev. mars/snickers.

Gewicht en compactheid zijn voor ons belangrijke criteria, vandaar dat sommige zaken niet meer meegenomen worden vb. zelf gemaakt toerbrood. Eigenlijk proberen we alles zo droog mogelijk mee te nemen, door het zelf te drogen (vb. groenten, vis) of droge zaken te kopen (vb. gevriesdroogde soep, muesline). Niets nat dus.

In de winter nemen we trouwens ook pemmikan mee, die we online aankopen op http://www.pemmikan.de/ (website werkt blijkbaar voor ’t moment niet).