HOME FORUM Materiaal en techniek Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten? Reageer op: Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten?

bergkonijn
Deelnemer
Aantal berichten: 190

Voor de vriesdroog maaltijden. Niets met rijst. Dat krijg je gewoon niet goed gaar. Altijd met vlees. Ik ben niet vegetariër en ik vind maaltijden met vlees gewoon lekkerder.

Marsepein, met zoveel mogelijk % amandelen. Lekker en voedzaam vanwege die noten.

Ik heb me op aanraden van Debbie een droger van de colyshop gekocht. Nog geen spijt van gehad. Het vlees is met nog wel niet goed gelukt. Daar gebruik ik nu alle soorten salami voor.

Zelf gebakken toerbrood vind ik te zwaar. Ik hou van echt brood. Daarna zijn die tortillas een vervanging. Wel altijd koffie om de dag te beginnen. Senseo padje en warm water erop.

Gedurende de dag; gezouten nootjes, marsepein, twix, mars, snicker, salami, kaas, chocolade,…

’s Avonds vriesdroog maaltijd of zelfgedroogde dingen. 1 2persoons vriesdroog maaltijd gaat altijd mee als noodrantsoen.  Ebly, spaghetti, … Rijst hier ook niet want dat moet echt lang koken.

 

Voorbeeld

DSCF1686

Salami, spaghetti, een blikje tomaten concentraat, gedroogde ajuin, paprika, en nog wat groenten. Afwerken met wat parmezaan schilfertjes. Hier zit ook nog een kruidenmix bij. Zout, oregano, basilicum, …